Dalam hidup ini tak semua yang kita ingini akan kita dapat malah kadangkala kita terpaksa berkorban hati dan perasaan apa lagi bila melibatkan perasaan orang lain...

Thursday, February 4, 2010

Hua..hua..hua...cite lawak!!

Dear Diary,,,
Arini aku terbaca 1 kesah menarik dan lawak gak ar..so nak kongsi la kat sini..huhu..

Alkisah.........

Mak Minah dan Pak Mat ada 4 org anak perempuan yang sangat disayangi... iaitu SITI, SERI, MURNI dan SURI... Satu hari mereka berpakat untuk kahwinkan anak2 nie serentak..

Selepas selamat diijabkabulkan, ke-empat2 anak itu pun bercadang untuk pergi HONEYMOON.

SITI pergi honeymoon ke PULAU LANGKAWI, SERI ke PULAU TIOMAN, MURNI ke PULAU KAPAS dan SURI ke PULAU PANGKOR...

Sebelum pergi, Mak Minah dan Pak Mat berpesan, "nanti jgn lupa hantar berita pada mak ayah. ceritakan macam mana honeymoon korang. tak payah tulis panjang2, pakai kod iklan aja dh cukup. ringkas, padat dan cepat." panjang lebar Mak Minah memberi arahan pada anak2nya...

Seminggu lepas tue depa terimalah surat dari SITI yang bertulis "STANDARD CHARTERED". tercari2lah kedua suami isteri nie iklan itu dan bila jumpa tersenyum le kedua2nya membaca iklan yang bertulis "BESAR, TEGUH dan PERAMAH"... bahagialah si SITI rupanya...

Esoknya terima pula surat SERI yang bertulis "NESCAFE". Carilah iklan nescafe dan tersenyum lagi keduanya membaca iklan yang bertulis "NIKMATNYA HINGGA KE TITISAN YANG TERAKHIR".. bahagialah si SERI rupanya..

Selang beberapa hari kemudian, tiba pula surat MURNI bertulis "KFC". carilah iklan KFC dan tersenyum lagi keduanya membaca iklan yg bertulis "HINGGA MENJILAT JARI".. bahagialah rupanya si MURNI rupanya...


Seminggu berlalu tiada surat dari SURI. Mak Minah dan Pak Mat dah risau. 2 minggu, tak ada jugak.. masuk 3 minggu baru sampai surat dari SURI dengan isi kandungannya "AIR ASIA". Bergegas le Mak Minah dan Pak Mat mencari iklan penerbangan tu sbb tak sabar nak tau apa yg jadi kat anak bongsunya. Bila dibaca. Mak Minah dan Pak Mat terkulat2 tak tau nak senyum @ menangis.. Apa motif iklan tuh..??? "7 KALI SEMINGGU.. 3 JAM SEKALI.. NON-STOP!!!"

Wednesday, February 3, 2010

I got a bouquet of roses...


28 January 2010 is my 26th birthday...da tue da kan..neway, ni present yg aku dapat on that day..cantekkan,,12 kuntum semuanya red roses..suke gler maklumla xpenah dapat bunge,,,eh penah2 tp mase konvo dulu la,,huhu..terharu gler..neway, thanx for ..., who gave me that flowers..satu opis kecoh dibuatnya coz, delivery order,,so mase ms budak antar bunge tu bagi terkejut berok aku.. x sangka ade gak org nak bg aku bunga..heheh..

Friday, January 22, 2010

MUTIARA HATI..

Dear diaries,
Saat ni, aku masih lagi kat opis..mls rase nak redah jem..jadi duduk2 sambil chat n bace blog..beberapa petikan pepatah arab yang menarik perhatian aku untuk berfikir dan merenung sesuatu.. terfikir jauh apa yang telah perbuat untuk agamaku??


“Agama menjadi sendi hidup, pengaruh menjadi penjaganya. Jika tidak bersendi, runtuhlah hidup dan kalau tidak berpenjaga, binasalah hayat. Kerana orang yang terhormat itu, kehormatannya itulah yang melarangnya berbuat jahat.”


Apakah pendirian hidup aku?
"Azamku tak mungkin kau jadikan kelabu
Tepis-tepis kata yg sinis
Yang panas ku jadikan membeku
Bahagia aku kemudi selalu
Biar ku menuju jalan tak berbiku
Biarkan cemburu berkubur
 Asalkan tak cemari hidupku
Biarkan ku senyum selalu
Tandanya ku tiada seteru Jangan kau terpenjuru
 Jangan kau bercelaru
Diriku bukan milikmu"


Ya, Diriku bukan milikmu sebab diriku milik TuhanKu,, sangat mendalam dan puitis..buat aku tersentuh..
"Ya Allah... Tunjukkan kepada kami yang benar dan jadikan pilihan kami mengikuti yang benar itu. Dan juga tunjukkan kepada kami yang tidak benar dan permudahkan kami meninggalkannya."
Kehormatan boleh menghindari manusia berbuat jahat?? Kehormatan serta pandangan orang kepada kita dapat mendorong hati berusaha membuat yang lebih indah dan bagus..tp bila orang mula menghormati, segelintir pulak akan tidak senang..Biaselah manusia..

Tuesday, January 19, 2010

ERTI CINTA DAN PERKAHWINAN



Suatu pagi yang dingin, terjadilah satu perbualan antara seorang guru falsafah dan pelajarnya...

pelajar: guru, apakah erti cinta..?bagaimanakah saya boleh mendapatkannya...?

guru: ada sebuah ladang gandum yang luas didepan sana ,berjalanlah kamu dan jangan sesekali kamu berundur. kemudian ambillah satu ranting. sekiranya kamu mendapati ranting tersebut sangat menakjubkan, ertinya kamu telah menemui cinta.

pelajar tersebut pun berjalan dan tidak berapa lama dia kembali dengan tangan yang kosong.

guru bertanya: mengapa kamu tidak membawa sebatang ranting pun...?

pelajar menjawab: saya hanya terpaksa memilih satu ranting saja, dan sewaktu berjalan saya tidak boleh mengundur kebelakang semula. sebenarnya saya telah berjumpa dengan satu ranting yang paling menakjubkan tapi saya tak tahu apakah yang akan menakjubkan di hadapan sana nanti, maka saya biarkan ranting itu lalu saya dapati tidak ada lagi ranting yang paling menakjubkan selain daripada yang saya lihat tadi. jadi saya tidak mengambil sebatang pun akhirnya.

gurunya menjawab: ye, itu lah cinta...

dihari lainnya pula pelajar tersebut bertanya kepada gurunya, apa itu perkahwinan...?

guru: ada hutan yang subur didepan sana. berjalanlah kamu. tapi janganlah kamu sesekali mengundur kebelakang. tebanglah sepohon pokok saja. dan tebanglah jika kamu merasakan bahawa pohon tersebut adalah yang paling cantik,segar dan tinggi, kerana kamu telah menemukan apa itu perkahwinan.

pelajar tersebut pun berjalan, dan tidak berapa lama, dia datang semula dengan membawa sepohon kayu, walaupun pohon tersebut tidaklah berapa segar, cantik dan tinggi pada pandangan guru tersebut.

maka gurunya pun bertanya: mengapa kamu memotong pohon seperti ini....?

pelajar itu menjawab: sebab, berdasarkan pengalaman ku sebelum ini, aku hanya berjalan separuh daripada hutan tersebut dan aku takut akan kembali dengan tangan kosong. jadi saya mengambil kesempatan menebang pohon ini lalu dibawa kesini. pada pandangan saya ianya adalah pohon yang terbaik buat saya. saya tidak mahu kehilangannya atau menyesal kerana tidak memilihnya... maka guru itu menjawab: itulah perkahwinan.......

tamat....

Kesimpulannya, usahlah terlalu memilih cinta, ditakuti anda akan terlepasnya, dan janganlah terlalu memilih jodoh, terimalah pasangan anda dengan seadanya. Tidak ada manusia yang sempurna di dunia ini. Setiap insan pasti ada kelebihan dan kekurangannya.

CINTA TAK MEMERLUKAN SEBAB


Dalam satu kisah percintaan yang menarik. Sepasang suami isteri berjalan di tepi sebuah tasik yang indah. Kemudian mereka berhenti di sebuah bangku yang disediakan di tepi tasik. Kemudian si isteri bertanya kepada si suami. Ini dialog mereka :
Isteri : Mengapa abang menyukai saya? Mengapa abang cintakan saya?


Suami : Abang tidak boleh menerangkan sebabnya, namun begitu abang memang menyayangi dan mencintai Sayang!


Isteri : Abang tak boleh terangkan sebabnya? Bagaimana abang boleh katakan abang sayang dan cintakan saya sedangkan abang tidak boleh menerangkannya.


Suami : Betul! Abang tak tahu sebabnya tetapi abang boleh buktikan bahawa abang memang cintakan Sayang!


Isteri : Tak boleh beri bukti! Tidak! Saya hendak abang terangkan kepada saya sebabnya.. Kawan-kawan saya yang lain yang mempunyai suami dan teman lelaki, semuanya tahu menerangkan mengapa mereka mencintai. Dalam bentuk puisi dan syair lagi. Namun begitu abang tidak boleh terangkan sebabnya


Si suami menarik nafas panjang dan dia berkata
"Baiklah! Abang mencintai Sayang sebab sayang cantik, mempunyai suara yang merdu, penyayang dan mengingati abang selalu. Abang juga sukakan senyuman manis dan setiap tapak Sayang melangkah, di situlah cinta Abang bersama Sayang!"


Si isteri tersenyum dan berpuas hati dengan penerangan suaminya tadi. Namun begitu selang beberapa hari si isteri mengalami kemalangan dan koma.


Si suami amat bersedih dan menulis sepucuk surat kepada isterinya yang disayangi. Surat itu diletakkan di sebelah katil isterinya di hospital..


Surat tersebut berbunyi begini :
"Sayang!Jika disebabkan suara aku mencintai mu... sekarang bolehkah engkau bersuara? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu. Jika disebabkan kasih sayang dan ingatan aku mencintai mu...sekarang bolehkah engkau menunjukkannya? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.Jika disebabkan senyuman aku mencintai mu... sekarang bolehkah engkau tersenyum? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.Jika disebabkan setiap langkah aku mencintai mu.... sekarang bolehkah engkau melangkah?


Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu. Jika cinta memerlukan sebabnya, seperti sekarang. Aku tidak mempunyai sebab mencintai mu lagi. Adakah cinta memerlukan sebab? Tidak! Aku masih mencintai mu dulu, kini, selamanya dan cinta tidak perlu ada sebab. Kadangkala perkara tercantik dan terbaik di dunia tidak boleh dilihat, dipegang. Namun begitu... ia boleh dirasai dalam hati."

Monday, January 18, 2010

Thursday, January 14, 2010

Bintang Kehidupan



Jenuh aku mendengar
Manisnya kata cinta
Lebih baik sendiri
Bukannya sekali


Seringkali mencuba
Namunku gagal lagi
Mungkin nasib ini
Suratan tanganku
harus tabah menjalani
Jauh sudah langkahku


Menyusuri hidupku
Yang penuh tanda tanya
Kadang hati bimbang
Menentukan sikapku
Tiada tempat mengadu
Hanya iman didada
Yang membuatku mampu
Lalu tabah menjalani
Malam-malam aku sendiri


Tanpa cintamu lagi
Hanya datu keyakinanku
Bintangkan bersinar
Menerpa hidupku
Bahagiakan datang

Wednesday, January 13, 2010

NEW YEAR, NEW LIFE


As I sit here thinking about a new year, and a new decade, I am thinking about all of the different phases of my life.. Time is such a precious commodity.. We never have enough, wonder where it went, and can never get it back.. Today is the 13rd day in 2010..Things comes n goes..Semua yang pahit pada 2009 telah berlalu..aku xkan berpatah balik..dan kalau boleh x ingin lagi menoleh kebelakang..cukup dengan ape yang aku tempuhi dan alami..cukup dengan kegagalan yang aku perolehi..so today i will delete from my diary all bout yesterday..yesterday was to learn..so dalam tahun 2010 aku berdoa semoga tahun ini akan lebih baik dari tahun 2009,  tahun ini aku berdoa agar aku akan peroleh ketenangan dan semua yang aku rugi untuk kecapi tahun sebelumnya terlaksana..mgkn mustahil untuk itu, tp aku akan cube..let the time manage everything?? is it true??aku pon kurang pasti..tp aku lebih senang dengan cara itu..aku x terlalu berharap untuk mencapai dan x nak kecewa kalau aku terlalu yakin..banyak masa yang telah aku rugi..expecially study..da 1 sem aku tgglkan..extend kelas mmg rugi..aku suppose da abes study tahun 2011 tp tahun 2011 aku baru masuk sem 4..tp nak wat cmne aku xleh concentrate..aku membiarkan emosi mengawal minda dan akal yang akhirnya aku x kecap ape2 pun dlm setahun  ni..coz aku pikir xde pe yg membuatkan aku rushing untuk habeskan degree aku..how stupid i am..hehe..so next step into 2010,  aku hope sgt akan lebih cerah..banyak yg perlu aku buat untuk memperbaiki diri..to be brave enough to face anything that will come across me..betul ke?? hehe, hopefully...dan sangat berharap tahun ini lebih cerah dan menjanjikan kehidupan yang lebih baik..Insyaallah..

Friday, January 8, 2010

Wish U A Best Of Luck

To my dear friend.....


I juz wanna wish u...


With my 1 Heart,,,,
2 eyes,,,,
5 litres blood,,,,
206 bones,,,,
1.2 million red cells,,,,
60 trillion D.N.A's,,,,
I wish u "All the very Best Of Luck"


I wanna dedicate this greeting to my dear friend '''......''' Wishing u all the best..CAYOK2!!!
Semoga apa yang diimpikan tercapai..n score a good pointer...i will be ready to help u..kalo nak
minta tlg wat esemen tu..adus!!!! hehe..tp bole jer...janji ade upah..wakaka...hope all ur wishes
will come true..n keep this wishes as my best wishes are always with u..

9 lessons in life

1.  Learn to care
2.  Learn to smile
3.  Learn to cry
4.  Learn to give
5.  Learn to forgive
6.  Learn to share
7.  Learn to trust
8.  Learn to love
            &

9.  Learn to say


      U MISS ME...


           heheh...



KENAPA AKU TAK DAPAT APA YG AKU IDAM-IDAMKAN?

"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu, Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui."
-Surah Al-Baqarah ayat 216-
Itu adalah janji-janji Allah..sebagai manusia kita perlu redha dengan ape pun takdir yang datang.. Things comes and goes..so as people.. people comes n goes..menyukai dan menyayangi x semestinya memiliki..setelah ape yg aku alami n tempuhi, aku menjadi semakin matang..untuk terus menempuhi ujian2 seterusnya..adakalanya aku bertanya dlm diri sendiri, adakah aku cukup kuat untuk bertahan??!!  adakalanya aku bertanya dalam diri kenapa sering didatangani dengan ujian yang berat dalam hidup aku??

“Seseorang itu diuji oleh Allah sesuai dengan tahap iman dan ilmu yang dia ada. Kalaulah iman dan ilmu tahap koperal, syaitan yang datang menguji pun berpangkat koperal. Kalau iman dan ilmu seseorang di tahap jeneral, maka syaitan yang menguji pun berpangkat jeneral.”

Mungkin ujian yang dtg adalah untuk memberi 1 lagi pelajaran dalam hidup....''sabar''...Allah yang lebih mengetahui apa yang terbaik untuk diriku..

Tuesday, January 5, 2010

My holiday to fraser hill








Ups!! Ini bkn kat fraser hill.. guess where??? terselit lak 1 pic..huhu

This is my pic mase g bukit fraser..muke2 keletihan sebenarnya...huhu..tp best sgt2..coz xla bosan duk umah..tp jgn x tau kalo nak g sane, kene set time coz nak naik n turun ade mase2 die..waktu ganjil untuk naik n waktu genap untuk turun..coz hanya ade one lane jer..dats why dorg set time untuk turun n naik ke  fraser hill..but wutever pon penat yg x terhingga coz jalannye berpusing-pusing n kalah genting..smp nak muntah rasenye..so sediakan la asam boi n minyak cap kapak..bg sape yg x tahan..seperti diriku ini..hehe

Tuesday, December 22, 2009

andai itu takdirnya..


Dear diary..
Its a long time i dont write anything in this blog..bkn xde benda untuk dikisarkan, tp xde rase untuk bercerita..xtahu bagaimana ia bermula dan kusut mengakhiri..yg akhirnya aku tahu ia memakan diri...erm........ susah dan sulit untuk dimengerti dan difahami..mmg ini yg terjadi, dan pasti org lain lebih sukar untuk faham..keluhan demi keluhan yg kuluahkan..tp aku tetap buntu..tidak perlu tahu ape yg berlaku, tp ia tetap berlaku dan terus terjadi..ape yg aku fikirkan dan ape juga yg telah aku perbuat..buntu!!!!!!
"Telah terlukis kisah diriku,,,terpenjara dalam diriku,,,bibir beku,,,xdpt meluah,,,sulit menolak...,ku hanya mencoba bermain api,,, namun sulit akhirnya aku padamkan,,,hati kecil ku terus berkata ini harus diakhiri........"
Entah....aku cuba membiarkan masa berlalu...dan apa yang terjadi akan pergi bersama aliran masa...aku pasrah dalam setiap ketentuannya...dan setiap kali aku fikir aku jadi kusut...buntu untuk menilai...dan cuba untuk menjauh...xtau apa yang bermain dalam fikiran..Oh tuhan tolonglah aku,,,andai itu takdirnya, aku redha..aku telah mengalah dalam setiap takdir yang datang,,,cuma aku berharap tuhan beri yang terbaik dalam hidupku,,,juga bimbingan untuk meniti hidup ini....

Biarlah Rahsia......



Pernahkah Kau Bermimpi Seketika

Berada Di Tempatku
Membayangkan Pahit Manis Berlalu
Entah Siapa Yang Tahu

Mungkin Nanti Kau Jua Merasakan
Berdepan Dengan Kata Menyesakkan
Takkan Tugumu Kebal
Tiada Pertimbangan



Keheningan Malam Membangunkan
Kepayahan Jiwa Meluahkan
Andai Kau Jujur Memahami
Tiadaku Menjauhi



Dan Kisahku Yang Masih Panjang
Menambahkan Berat Yang Memandang
Lantas Ku Pendam
Ku Putuskan Biarlah Rahsia



Semakin Aku Hidup Dalam Cinta
Tiada Kuasa Mampu Menghalangnya
Hentikan Kata Kata
Bertulangkan Dusta

Pernahkah Kau Bermimpi Seketika
Berada Di Tempatku

Friday, October 2, 2009

Penangan ikan bakar..aku x jumpe buruj!!




Hai there!! ngantok gler arini..tahap gaban..mcm nak kene tongkat da mater ni ha..ape sebabnye????? heheh..ni sume akibat penangan ikan bakar..hehe..actually aku g mkn ikan bakar smlm kat umbai..pas balik keje..amek kak ju kat komuter bank negara cargas terus g senawang amek 'mr. gig'..then jmpe abg hairol n da geng kat air keroh..pas2 br gerak umbai sesame..mmg best makan ikan bakar..siakap bakar, udang goreng tepung, sotong cili..n.lemak sambal sedap..nyum2..balik dari umbai aku, k.jue n 'mr. gig' gerak g umah aku plak kat malim (pokok mangga) mmg lawak kan name tempat ni..hehe..sampai dlm kol 10 lebih..saje la nak singgah da terlanjur g umbai xkan nak lepaskan peluang jmp mak n baba kan..da sampai, igt nak singgah jap tp kalo da buka kedai kopi en.ramlee(baba ku,heheh) mmg ar lama berborak..dari hal politik sampai la bab mancing ngn 'mr.gig' tuh..aku n k.jue panas jer..bile la nak stop ni..perjalanan masih jauh lagi ni..nak antar 'mr.gig' g senawang, pastu antar k.jue plak kat taman desa..pastu aku kene drive sensorang la plak smp taman melati..dalam kol 11 lebih baru la kedai kopi en.ramlee tu tutup..kitorg pon berangkat la nak blk KL balik..mate mmg da ngatok..berat je rase..ade org tu nak antar sampai KL tp x payah ar sian la plak kan..dengan berbangga n riak nye aku pon ckp x pelah, bole jer nak drive (padahal mmg banyak da jin bergayut kat mata aku  ni)..sampai senawang pas hantar 'mr. gig', aku yang ditemani kak jue pon meneruskan perjalanan ke KL..aku da la mmg x berapa nak nampak sgt kalo drive mlm..almaklumlah baru2 dpt lesen..kete pon br bawak 3 bulan..huhu..pas antar k.jue kat taman desa aku pon meneruskan perjalanan blik taman melati melalui direction dr kak jue..entah cmne sampai simpng nak ke jalan tun razak aku g ikut kanan terus ke hiway sg.besi balik..da malam2 kan..mate pon da pijo da..berpinar je rase..mmg gelabah beruk ar bl da sedar silap jalan..aku pon call la kak jue, kak jue kate jap g dia kol blk nk konpemkan ikut jalan mn untuk patah balik KL..yg aku pon sengal da tau g bawak laju gak da terlepas sume simpang..aku kol 'mr.gig' x angkat2..aku pon msg la dia..pon x reply2..'SAH DA SAMPAI UMBAI BALIK' da abg aku tu..da 'beradu di khayalan'..mmg panik gler..x tau nak lalu mn pas lalu tol sg.besi balik aku stop kat KFC..pikir mn nak jalan ni..mmg rase nak menangis gler..Takut sume ade..nak tny org tgk jam da kol 1 lebih..x berani nak kuar kete..da tenangkan diri jap aku pon kuar hiway balik..tergerak hati nak tny mamat2 moto kat hiway 2.. tp timbul plak rase takut kalo diapa2kan..maklumlah sekarang mcm2 jadi..mmg mase tu da menitik da air mate..ye ar da pagi aku kat hiway plak tu sengsorang..kak jue call pas2..gtau leh masuk tol Serdang..Bateri plak abes..ADUS..memang gler tol malam td..mcm2 nak jadi..nak contact org da x boleh..aku dgr phone lagi 1 bunyi tp x leh nk pick up cz dalam beg n beg tu pulak kat belakang..aku try gak capai smbl2 drive tu..bl da dpt capai mati plak dengan bateri2 abes..rase x guna betol ade 2 hp tp xberguna time kesusahan..mmg cam *!!!**%20 bengang gler!!!!!!! so berdasarkan direction k. jue td tu aku pon try je la masuk tol serdang.. bayar agi tol..mmg ber tol2 la aku mlm td..masuk tol aku terpikir nak pegi mn plak..duk kat tepi jalan u pikir cmne nak ke KL balik..kalo terus sampai UPM..so nekad je men U turn je la..terpikir masuk tol serdang balik tadi mesti ade exit ke KL..so tibai je la..sampai tol bayar 1.50 x silap..aku pon terus n then nampak la sign board ke KL..mmg lega tuhan aje yang tau..ALHAMDULILLAH..aku pon meneruskan la perjalanan untuk blik ke umh..mmg rs tgn menggigil walaupon da smp umah..sambil cas hp aku pon mandi..pastu br on hp balik..mmg berlambak missed call dr 'mr. gig' ..msti riso gler..baru tersedar bila hp aku da mati..aku msg la kak ju n 'mr. gig' inform yg aku da selamat smpai..'mr.gig' call aku pastu..riso gler suare dia..n time tu dia da ade kat kajang untuk menjejaki aku,,YA ALLAH rase BERSALAH giler..sian dia risau sampai kuar cari aku bila da x dapat call aku..dia ckp dia cari di setiap exit tgk kalo2 aku ade..kesian gler..mmg da sangat menyusahkan dia..x pasal2 sbb aku dia x tido cr dari semban smp kajang..kalo dia x jumpe kat hiway dia ckp nak cr kat umh kalo aku x sampai2 umah dia akan cr smp dapat..YA ALLAH..mmg da menyusahkan btol la..sian gler dier..neway, janji da selamat sampai kan..hehe..n THANX A LOT TO HIM  n KAK JUE for the effort..n MINTA MAAF sangat2 buat org tu sedih n risau tentang kiter ni ha..=) n SORRY sgt2 da menyusahkan..

RAYE!!


bersama anak buah ku yg cute!!



All is my family@!!















Beloved mak n baba,...














Monday, September 28, 2009

SELAMAT HARI RAYE!!!!!!

Salam and hai...
mood raye masih lagi membara..heheh..nak dtg keje pon liat sungguh..tp kene gak la start kete n g gak keje..seb bek x jem..kalo jem aku mmg patah balik je, smp umah tarik selimut balik..hehe..mmg  malas nye anak dara kan..('',)..tahun ni best gak raya even i have 'nobody' rase raye lebih bererti dan seronok gak..cz juz ngn family, sedara mara n kengkawan..n bersama baju raya 'special' yg dibeli oleh sumone kat aku..da besar panjang pon org belikan baju raye..nak tunjuk gambar pon usb hp plak hilang ntah ke mana..nnt la kalo jmp i advertise kat sini..heheh..mcm nak menjual plak..but mmg cantek n sngt suke..warne pink yg mcm i sgt suke..kebaye n organza..look gorgeous on me..wakaka..neway, thanx a lot to the person who gave me that kebaye..rs terharu n sedih gak nak terima..yela, kalo ikut raye ni mmg xde ape2 preparation..baju raye tempah 1..pastu kasut sume tibai kasut keje je..malas nak beli2..ale2 ade org bli..Alhamdullillah la sgt2..terharu ade org bg baju..n sedih ntah la..so i pakai kebaye tu mase g umah org kawen ms raye aritu..da la tema org kawen tu..bl nak masuk da macam aku plak pengantin..pastu kene pegang plak nephew aku si rambut kerinting comel tu..da macam aku mak dia..adus jatuh saham babe..baru ingt nak melaram bersama kebaya pink..sekali da pegang anak buah da macam mak org la plak..=) neway, mmg best la beraye kan..tgk baba n mak pakai baju raye baru nmpak segak dan cun melecun mak ku..hehee..so that's all for now..to be continue soon..('',)

Friday, September 11, 2009

New Episode..Try To Move On..

Today

I will delete from my diary two days:

yesterday and tomorrow

Yesterday was to learnand tomorrow will be the consequenceof what I can do today


Today I will face life with the conviction that this day will not ever return.


Today is the last opportunity I have to live intensely,

as no one can assure me that I will see tomorrow's sunrise.


Today I will be brave enough not to let any opportunity pass me by,

my only alternative is to succeed.


Today I will invest my most valuable resource:

my time,in the most transcendental work: my life;


I will spend each minutepassionately to makeof today a different and unique day in my life


Today I will defy every obstacle that appears on my way trusting I will succeed.



Today I will resist pessimism and will conquer the world a smile

with the positive attitudeof expecting always the best.


Today I will make of every ordinary taska sublime expression,


Today I will have my feet on the ground understanding reality and the stars' gaze to invent my future.Add Image



Today I will take the time to be happy and will leave my footprints and my presence in the hearts of others.


Today I will take the time to be happy and will leave my footprints and my presence in the hearts of others.


Have a good day and a better one tomorrow!

Wednesday, September 9, 2009

Teardrops On My Pillow

Hi...arini rase busan bangat dude...i try to make my day with cheerfull..but there's sumthing that cant get out of my head..sumtimes rase sedih..sumtimes rase terbeban dengan ape yg aku hadapi..dun know wut happen in my life..kehilangan org yg pernah singgah dan bertakhta di hati boleh membuatkan hidup jadi x keruan..i try my best to forget bout the past..but every little time i will think bout him..how suffer i am..wlwpn da lebih 2 bln berlalu..sumtimes rs cm bodoh..'teardrops on my pillow'...i really mean it..im not suppose to be like this for the rest of my life..i have to find my happiness..but setiap kali hang out dengan org lain, my mind couldn't stop think bout him...aku akan igt cara dia jalan, cara dia makan, cara dia bercakap, n the way dia plan everything untuk aku n dia..Ya allah, Kau yg Maha Mengetahui ape yg tersirat di sebalik hati..he's not my 1st love but aku accept him as my last love..how could he do this to me..'i wont leave u' ..that is the word when everytime i ask him bout our relationship..cz aku really wonder..dia akn g jauh..so, that time aku hny berdoa dia akan still loyal..but masa n keadaan merubah segalanya..i try my best untuk kekalkan hubungan ni,but x berguna..aku da terima dia seadanya..sehingga setiap kelemahan dan kekurangan dia aku jadikan 1 keistimewaan yg mgkin tiada pada org lain...down, empty....thats what i feel right now...n everytime talk bout him,hati akan menjadi sayu..how do i suppose to accept all this.. pretend to be happy bl berhadapan dgn org..pretend to smile n laugh..but inside of me?? But, bila difikir2 apa yg akan jadi in future mmg aku akan menjadi lebih takut..wutever pon, life has to go on..i try to move on..try to be happy dengan kawan2 n family..mungkin pasni aku akan menjadi lebih berhati-hati in whoever and wutever arround me......

Friday, September 4, 2009

Empty...

Hi..there!!! this is my 1st coret2 in this blog..br je create sbnrnya..huahuahua...erm nothin' much to say..juz to say hello there n welcome to my blog...the history begin when i sign up to this blog..al-kisah, harini pada kol 12.50 p.m, friday this blog has been created by me..Roslina Binti Ramlee..huhu..so, oleh kerana xde pe nak cite i buh la title untuk harini, EMPty..kuikuikui..k, ngantok da..lunch hour time bulan pose ni mmg sesuai wat tahi mate..kehkehkeh...uwaaaa...ngntok da..k,
'gudnite'...heheh