Dalam hidup ini tak semua yang kita ingini akan kita dapat malah kadangkala kita terpaksa berkorban hati dan perasaan apa lagi bila melibatkan perasaan orang lain...

Friday, October 2, 2009

Penangan ikan bakar..aku x jumpe buruj!!




Hai there!! ngantok gler arini..tahap gaban..mcm nak kene tongkat da mater ni ha..ape sebabnye????? heheh..ni sume akibat penangan ikan bakar..hehe..actually aku g mkn ikan bakar smlm kat umbai..pas balik keje..amek kak ju kat komuter bank negara cargas terus g senawang amek 'mr. gig'..then jmpe abg hairol n da geng kat air keroh..pas2 br gerak umbai sesame..mmg best makan ikan bakar..siakap bakar, udang goreng tepung, sotong cili..n.lemak sambal sedap..nyum2..balik dari umbai aku, k.jue n 'mr. gig' gerak g umah aku plak kat malim (pokok mangga) mmg lawak kan name tempat ni..hehe..sampai dlm kol 10 lebih..saje la nak singgah da terlanjur g umbai xkan nak lepaskan peluang jmp mak n baba kan..da sampai, igt nak singgah jap tp kalo da buka kedai kopi en.ramlee(baba ku,heheh) mmg ar lama berborak..dari hal politik sampai la bab mancing ngn 'mr.gig' tuh..aku n k.jue panas jer..bile la nak stop ni..perjalanan masih jauh lagi ni..nak antar 'mr.gig' g senawang, pastu antar k.jue plak kat taman desa..pastu aku kene drive sensorang la plak smp taman melati..dalam kol 11 lebih baru la kedai kopi en.ramlee tu tutup..kitorg pon berangkat la nak blk KL balik..mate mmg da ngatok..berat je rase..ade org tu nak antar sampai KL tp x payah ar sian la plak kan..dengan berbangga n riak nye aku pon ckp x pelah, bole jer nak drive (padahal mmg banyak da jin bergayut kat mata aku  ni)..sampai senawang pas hantar 'mr. gig', aku yang ditemani kak jue pon meneruskan perjalanan ke KL..aku da la mmg x berapa nak nampak sgt kalo drive mlm..almaklumlah baru2 dpt lesen..kete pon br bawak 3 bulan..huhu..pas antar k.jue kat taman desa aku pon meneruskan perjalanan blik taman melati melalui direction dr kak jue..entah cmne sampai simpng nak ke jalan tun razak aku g ikut kanan terus ke hiway sg.besi balik..da malam2 kan..mate pon da pijo da..berpinar je rase..mmg gelabah beruk ar bl da sedar silap jalan..aku pon call la kak jue, kak jue kate jap g dia kol blk nk konpemkan ikut jalan mn untuk patah balik KL..yg aku pon sengal da tau g bawak laju gak da terlepas sume simpang..aku kol 'mr.gig' x angkat2..aku pon msg la dia..pon x reply2..'SAH DA SAMPAI UMBAI BALIK' da abg aku tu..da 'beradu di khayalan'..mmg panik gler..x tau nak lalu mn pas lalu tol sg.besi balik aku stop kat KFC..pikir mn nak jalan ni..mmg rase nak menangis gler..Takut sume ade..nak tny org tgk jam da kol 1 lebih..x berani nak kuar kete..da tenangkan diri jap aku pon kuar hiway balik..tergerak hati nak tny mamat2 moto kat hiway 2.. tp timbul plak rase takut kalo diapa2kan..maklumlah sekarang mcm2 jadi..mmg mase tu da menitik da air mate..ye ar da pagi aku kat hiway plak tu sengsorang..kak jue call pas2..gtau leh masuk tol Serdang..Bateri plak abes..ADUS..memang gler tol malam td..mcm2 nak jadi..nak contact org da x boleh..aku dgr phone lagi 1 bunyi tp x leh nk pick up cz dalam beg n beg tu pulak kat belakang..aku try gak capai smbl2 drive tu..bl da dpt capai mati plak dengan bateri2 abes..rase x guna betol ade 2 hp tp xberguna time kesusahan..mmg cam *!!!**%20 bengang gler!!!!!!! so berdasarkan direction k. jue td tu aku pon try je la masuk tol serdang.. bayar agi tol..mmg ber tol2 la aku mlm td..masuk tol aku terpikir nak pegi mn plak..duk kat tepi jalan u pikir cmne nak ke KL balik..kalo terus sampai UPM..so nekad je men U turn je la..terpikir masuk tol serdang balik tadi mesti ade exit ke KL..so tibai je la..sampai tol bayar 1.50 x silap..aku pon terus n then nampak la sign board ke KL..mmg lega tuhan aje yang tau..ALHAMDULILLAH..aku pon meneruskan la perjalanan untuk blik ke umh..mmg rs tgn menggigil walaupon da smp umah..sambil cas hp aku pon mandi..pastu br on hp balik..mmg berlambak missed call dr 'mr. gig' ..msti riso gler..baru tersedar bila hp aku da mati..aku msg la kak ju n 'mr. gig' inform yg aku da selamat smpai..'mr.gig' call aku pastu..riso gler suare dia..n time tu dia da ade kat kajang untuk menjejaki aku,,YA ALLAH rase BERSALAH giler..sian dia risau sampai kuar cari aku bila da x dapat call aku..dia ckp dia cari di setiap exit tgk kalo2 aku ade..kesian gler..mmg da sangat menyusahkan dia..x pasal2 sbb aku dia x tido cr dari semban smp kajang..kalo dia x jumpe kat hiway dia ckp nak cr kat umh kalo aku x sampai2 umah dia akan cr smp dapat..YA ALLAH..mmg da menyusahkan btol la..sian gler dier..neway, janji da selamat sampai kan..hehe..n THANX A LOT TO HIM  n KAK JUE for the effort..n MINTA MAAF sangat2 buat org tu sedih n risau tentang kiter ni ha..=) n SORRY sgt2 da menyusahkan..

1 comment:

nora said...

hahahaha minah...cian kat ko...nape ko x tepon aku je....kuang2...

_nora opis sebelah_