Dalam hidup ini tak semua yang kita ingini akan kita dapat malah kadangkala kita terpaksa berkorban hati dan perasaan apa lagi bila melibatkan perasaan orang lain...

Tuesday, December 22, 2009

andai itu takdirnya..


Dear diary..
Its a long time i dont write anything in this blog..bkn xde benda untuk dikisarkan, tp xde rase untuk bercerita..xtahu bagaimana ia bermula dan kusut mengakhiri..yg akhirnya aku tahu ia memakan diri...erm........ susah dan sulit untuk dimengerti dan difahami..mmg ini yg terjadi, dan pasti org lain lebih sukar untuk faham..keluhan demi keluhan yg kuluahkan..tp aku tetap buntu..tidak perlu tahu ape yg berlaku, tp ia tetap berlaku dan terus terjadi..ape yg aku fikirkan dan ape juga yg telah aku perbuat..buntu!!!!!!
"Telah terlukis kisah diriku,,,terpenjara dalam diriku,,,bibir beku,,,xdpt meluah,,,sulit menolak...,ku hanya mencoba bermain api,,, namun sulit akhirnya aku padamkan,,,hati kecil ku terus berkata ini harus diakhiri........"
Entah....aku cuba membiarkan masa berlalu...dan apa yang terjadi akan pergi bersama aliran masa...aku pasrah dalam setiap ketentuannya...dan setiap kali aku fikir aku jadi kusut...buntu untuk menilai...dan cuba untuk menjauh...xtau apa yang bermain dalam fikiran..Oh tuhan tolonglah aku,,,andai itu takdirnya, aku redha..aku telah mengalah dalam setiap takdir yang datang,,,cuma aku berharap tuhan beri yang terbaik dalam hidupku,,,juga bimbingan untuk meniti hidup ini....

3 comments:

lunacutee said...

cedih jer bunyi.. jgn cedih!! nak 2, 3 hari lagi nak masuk tahun 2010. mulakan azam baru yg lepas jgn dikenangkan buang jauh2 dan jangan tersilap langkah lg nanti memakan diri sendiri..AWAS ! jangan berani 'mencuba' jika kita tahu ia tiada penghujungnya.CAYOK!CAYOK!

lunacutee said...

Cedih bunyi, jgn sedih. Kumbang bukan sekor. dah tggl brape jam lagi nak msk taun 2010. Benda yg lps jgn dikenangkan & buang jauh2 nak tanam pun bleh. Kali ni jgn tersilap langkah lagi nanti memakan diri sendiri. Awas!! Jgn berani 'memcuba' jika jelas (####) tiada penghujungnya. CAYOK!!CAYOK!!

free'z said...

i sedih hukhukhuk...